Dones en tecnologia

Segons l'enquesta elaboral per accenture que va sortir a la llum a la fi del 2013, el Nombre de dones treballant en el sector de informació era el 25 % enfront del 35-40 % que suposava en la dècada dels vuitanta.Paral·lelament,es va constatar un descens en el nombre d'universitàries matriculades en carreres associades a aquest sector a Estats Units , país al que se circumscriuen aquests percentatges. Per pal·liar els efectes d'aquesta situació existeixen iniciatives tan conegudes com el Girls Who Code, destinades a donar suport a les dones dins del sector i a fomentar el seu ingrés en el mateix.
                                 CIENTÍFÍQUES I EMPREDEDORAS A ESPANYA

 Marta Esteve és una d'aquestes poques emprenedores espanyoles en les tecnologies de la informació. Ha desenvolupat el seu model de negoci al seu país d'origen i és esmentada amb certa assiduïtat en les llistes dels CEO més importants d'Espanya.

 Tant ella com la resta de les entrevistes per a aquest reportatge no van decidir emprendre per una falta de sortides professionals, una situació d'emergència econòmica o una idea inspirades en caigudes del cel. En el cas d'Esteve "estava a Bèlgica amb el meu marit. Jo treballava en Coca-cola i ell en un consultin grup. Ens vam adonar que alguna cosa estava succeint en Internet. Decidim deixar els nostres respectius treballs i venir a Espanya per elaborar una empresa en el sector turisme". En realitat acabessin sent dues: Rentalia i Toprural. En 2012 va decidir vendre ambdues empreses i va començar, amb la qual segueix en l'actualitat."Soc súper la porto jo i el meu marit m'ajuda", puntualitzar. Per a Marta Esteve, que el tracte diferenciat per ser els afecti "depèn de com una s'enfronti al problema. En el meu cas, quan fonguem Rentaliaérem nosaltres (el seu marit i ella) els que invertíem, així que en aquest sentit no vaig veure la diferència (de tracte) per ser dóna. Haver-em ficat en els TIC m'obliga a tractar amb molts informàtics, però com és em dóna bé mai he tingut cap problema tampoc. El client final que entra a la web veu que li agrada i ja aquesta, mai veu". Tampoc es va sentir discriminada quan treballa per compte d'altri: "Mai noti diferència però també és perquè mai a dalt al sostre de cristall. Jo vaig salir de treballar per compte d'altri a 27 anys, així que no vaig poder arribar a aquest topall. 

Es podrí pensa, a priori, que una dóna exercint l'advocacia no hauria de trobar cap problema per conciliar perquè podria existir certa consciència a ser una carrera doni la majoria femenina s'ha anat fent gradualment més engruixada. "Som una majoria de dones en la carrera, també en els despatxos vint-i-tres anys després i recentment llicenciades, però a partir dels trenta els Homes passen a ser majoria en aquest àmbit, on estan aquestes dons? Són jornada de catorze hores on has de tenir un compromís absolut", explica Mar Alarcó.

No hay comentarios:

Publicar un comentario